Pagina's

woensdag 2 mei 2018

1 Stempelset oneindig veel mogelijkheden deel 2

Tutorial 2 Flamingo Stempelset

In deze tweede Flamingo foto tutorial ga je met embossing poeder aan de slag. Aan het einde van de tutorial kun je foto's vinden van de gebruikte materialen. Wil je ze graag bestellen, dan heb je maar op de foto te klikken en dan kom je meteen in de webwinkel terecht. Geniet van deze tutorial.


Stap 1: Dit is een 1-laags kaart dus je werkt direct op de voorzijde van je basis kaart. Geen marge voor fouten dus :-) Leg je stencil op de voorzijde van je kaart en kleef hem vast met gemakkelijk verwijderbare tape.


Stap 2 : Spuit wat embossing inkt uit een refill flesje op je hitte bestendige mat. Met een sponsje breng je de inkt aan op je stencil. Let er goed op dat de stencil zeker niet verschuift en dat er voldoende inkt in de stencil openingen zit.


Stap 3 : Verwijder voorzichtig je stencil en bestrooi je kaart overvloedig met gouden embossing poeder. Giet het overtollige poeder er terug af weer in je potje.


Stap 4 : Dit is wat je dan krijgt. Verhit tot het poeder gesmolten is. Je ziet dat ik op mijn kaart een opening heb gelaten. Daar komt een paneeltje over en dan is het alleen maar verspilling van inkt en poeder als je dat ook volledig gaat bedekken. Extra Tip: heb je ondanks het gebruik van een anti-statisch doekje toch korreltjes embossing poeder hangen waar je ze niet wil, verwijder ze dan met een heel fijn penseeltje. Nooit met je vingertoppen want die zijn toch net iets dikker of langer dan je gedacht had. 


Stap 5 : Stempel de flamingo op je tweede witte kaartje en stempel met embossing inkt. Bestrooi met gouden embossing poeder en verhit. 


Dan heb je dit.


Stap 6 : Positioneer je stempel en stempel deze met Versafine Clair Onyx Black. 


Stap 7 : Neem een stuk wit lint leg dat op je kaart en kleef alleen de uiteinden vast aan de achterkant met een stukje plakband. Snijd nog een tweede stukje af korter dan het eerste. Steek dat onder het vorige lint onderdoor en knoop het. Dit noemen ze een valse strik.


Stap 8 : Neem Set 170N Nuvo Glitter markers Ember Glow gebruik van deze set de gele marker en kleur er de flamingo helemaal mee in.


Stap 9 : Kleef je wit paneel op een zwart paneel. Kleef dit geheel vervolgens met foam tape van 1mm dik op je basis kaart.

Ik wens je veel plezier met het maken van deze kaart. Hieronder nog de foto's + link van de gebruikte materialen. De laatste foto is opnieuw de kaart klik daarop en je komt terecht in de webwinkel bij een voordeel pakket met de belangrijkste materialen.

Hartelijke groetjes en tot de volgende keer, Veerle

A4-10 Central Craft Kaartkarton Wit A4 130501/1254 CraftEmotions Clearstamps - Flamingo 130501/1254 Versamark Inker Versamark Inker Navulling VMR EP168B EP168 Gold Detail 40ml  185070/1255 CraftEmotions Mask Stencil Patroon Ornament Bladeren 185070/1255  101N Nuvo Clear Mark embossing pad 101N DCBS24EU Dovecraft Multi-Purpose/Embossing Heat Tool EU Plug DCBS24EU  54-04002 EK Tools Powder Tool COC-021 COOSA Crafts Clearstamps - Gefeliciteerd COC-021  170N Nuvo Glitter markers - Ember Glow 170N 069 LHC-58 CraftEmotions Linnenkarton Zwart LHC-58  VF-CLA-351 VersaFine Clair Nocturne VF-CLA-351  VP-098 Flamingo pakket 2 

1 opmerking:

  1. It's a gorgeous card, love all the gold bling, and enjoyed your excellent tutorial very much. I've never thought about dumping some of the embossing ink refill onto a mat to use this way, so TFS that great tip! Hope all is going well for you, and your health is all improved. TFS & Hugs

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle