Pagina's

zaterdag 15 juni 2019

Ideetjes voor je cadeautje

Hallo allemaal,

Heb jij je cadeautje dat je op ons Knutsel Festival kreeg al open gemaakt ? Als je dit leest wel natuurlijk ☺️
Misschien had je dadelijk een idee om het te gaan gebruiken. Of misschien had je zoiets van hmm wat moet ik daar nu mee ?

In beide gevallen ben je op deze pagina aan het juiste adres.
Ik heb namelijk voor jullie een paar leuke voorbeelden gemaakt waar de pareltjes op gebruikt zijn. Geniet van de inspiratie en succes met het zelf gaan uitproberen.

Manier 1Dit is de gemakkelijkste. Je stempelt iets naar keuze, kleurt het in naar keuze. Rechts onderaan heb ik een bloem gemaakt uit flower foam. In het hart van de bloem heb ik een glazen flesje gekleefd dat gevuld is met de pareltjes. Het flesje is opgekleefd met warme lijm.

Manier 2 (Foto Tutorial)

Stap1: Snijd een vel aquarel papier van 300gr op 10x14cm

Stap 2: Stempel daarop de bloemen Studio Light Essentials STAMPSL378 stempel met Archival Jet Black Stap 3: Dek je bloemen af met Masking Fluid let op in dit geval moet je kaart eerst goed drogen !! Je kan proberen om met de heat tool het proces te versnellen maar wees voorzichtig hiermee. Of gebruik Masking Paper. In ieder geval moet hetgeen je als afdekking gebruikt goed aansluiten.

Stap 4: Spray een lichte mist water over je kaart.

Stap 5: Strooi voorzichtig hier en daar beetje Nuvo Shimmer Powder Golden Sparkler 1218N Spray eventueel hier en daar nog wat water bij en droog met de Heat Tool.Stap 6: Verwijder het masker dat je gebruikt hebt.Stap 7: Kleur je bloemen in. Ik heb hier de Nuvo Aquarel potloden Briliantly Vibrant 520N  gebruikt.Stap 8: Breng een goede hoeveelheid sterke lijm aan op de hartjes van je bloemen.Stap 9: Schep daarop de pareltjes.
TIP !!! Giet het potje pareltjes eerst in een groter bakje, houd je kaart boven dat bakje en schep met een lepeltje de pareltjes op je kaart. De losse pareltjes zullen zo meteen weer in je bakje vallen.

Stap 10: Als je kaart goed gedroogd is d.w.z. de lijm hard is geworden zodat de pareltjes er niet meer af kunnen, dan kun je je kaart op een basis kaart kleven.Manier 3 (Foto Tutorial)

Stap 1: Snijd de Mal Nellie's Choice CBD004 Pinetree uit wit stevig karton.


Stap 2: Kleur deze uitsnede bv. met VersaMagic GD-79 Oasis Green


Stap 3: Snijd een stuk Mica van 9,2 x 13,6 cm
Kleef aan de achterzijde van je uitsnede Tacky Tape of Power Tape en kleef daarop je mica paneeltje


Stap 4: Neem van Joy!Crafts de extra smalle Foam Tape gebruik die van 2mm dikte. Kleef deze rondom rond op de achterzijde van je kaart.


Stap 5: Snijd een stuk zwart karton van 9,2 x 13,6 cm.
Giet een goede hoeveelheid pareltjes in het midden van je kaart.


Stap 6: Haal voorzichtig de beschermlaag af je foam tape af. Kleef dan het zwarte paneel op je kaart.


De zilveren pareltjes lijken wel sneeuwvlokjes.


Stap 7: Snijd een witte basis kaart van 10 x 28,3 cm en vouw dubbel. Kleef daarop je schudkaart. Voorzie eventueel nog een tekstje


Helemaal klaar.Manier 4 (Foto Tutorial)


Stap 1: Stempel je achtergrond naar keuze. Ik heb hier een stempel gebruikt van Coosa Wall 


Stap 2: Kleef je gestempelde kaart op een witte of gekleurde basis kaart.


Stap 3: Stans al je bloemen en takjes uit die je wil gaan gebruiken.Stap 4: Geef al je gestanste bloemen en takjes kleur. Ik heb het hier gedaan met de VersaColor inktjes.


Stap 5 & 6: Kleef je bloemen in elkaar. 6. doe een goede hoeveelheid lijm in het hart van de bloem. (gebruik lijm die transparant opdroogt) Vervolgens giet je op de lijm de pareltjes en druk ze een beetje aan. 


Doe hetzelfde bij de hele kleine bloemetjes. Laat de bloemen nu eerst zeer goed opdrogen en de lijm uitharden.


Stap 7: Kleef de takjes en bloemen op je kaart.

Manier 5


Neem een stuk Yupo papier en breng verchillende kleuren Alcohol inkt aan. In mijn voorbeeld heb ik het Silver Sparkle TAC65500 Yupo papier gebruikt samen met de Pearl alcohol inkten. Laat drogen en kleef dan je kaart op een basis kaart naar keuze.


Neem dan een fijne lijmpen, ik heb gebruikt de Nuvo Smooth Precision glue pen 206N 
Trek hiermee lijnen en volg daarbij de natuurlijk krommingen tussen je verschillende kleuren. Strooi op de lijm de pareltjes. Laat je kaart zeer goed drogen. Maak dan een bannertje met tekst, kleef het op met foam tape.

Manier 6 (Foto Tutorial)


Stap 1: Snijd een wit kaartje van 10.5x14cm en stans daar de hoek uit. Ik heb de mal gebruikt van de Sizzix set Mixed Media 660220Stap 2: Leg je kaart in een kartonnen doos en spray er de Nuvo Mica Mist Silver Smoke 572N over en droog met de heat tool.


Je paneel ziet er dan zo uit.


Stap 3: Neem een stencil ik heb er één gebruikt van Dutch Doobadoo de Floral Leaves 470.715.123 kleef hem aan de achterzijde goed vast.


Stap 4: Kleef de randen ook aan de voorzijde goed vast. Neem Nuvo embellishment mousse 817N Seaspray Green en breng aan op je stencil met palette mes. Bedek niet alles !!


Als je de stencil weg neemt ziet het er zo uit.


Stap 5: Strooi wat pareltjes op de nog vochtige mousse. Kies zelf hoeveel maar je hoeft zeker niet alles vol te strooien. Subtiel hier en daar is voldoende. Duw ze voorzichtig een beetje in de mousse en laat het geheel goed drogen en uitharden.


Close up foto


Stap 6: Eens je kaart goed droog kun je ze op een basis kaart kleven. Omdat er niet veel plaats is om een tekst te stempelen heb ik gekozen voor een stans. Ik heb de Hello drie keer uitgestanst uit donkergrijs karton en ze op elkaar gekleefd. Dan op mijn kaart gekleefd en er dan nog een laagje Nuvo Crystal Glaze op gezet. Helaas zie je op de foto de mooie dikke glans daarvan niet goed.

Zo dat was het. Ik hoop dat ik jullie leuke inspiratie heb kunnen geven om met de pareltjes aan de slag te gaan. Ongetwijfeld zijn er veel meer leuke manieren om ze te gebruiken. Laat je fantasie de vrijde loop.

En dan heb ik hier nog even de voorbeeld kaarten van de 2 workshops op een rij voor jullie. En ik begin met de zwarte kaart waarvan jullie enkel een paneel hebben gesprayed. Hier zijn 2 ideetjes om daarvan twee kaarten te maken. Daarna volgen de kaarten van de workshops.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van ons Jaarlijks Knutselfestijn ? Zo ja, het zou heel leuk als je hier een berichtje achterliet. Voor diegenen die het gemist hebben... volgend jaar is er terug een feestdag.

Hartelijke groetjes,
Veerle
8 opmerkingen:

 1. Amazing cards, Veerle. Oh, thank you so much for the tutorials, my dear friend. They are a real inspiration for an amateur like me. Hugs, sweetie.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw, ik heb zitten smullen van al je mooie creatieve kaarten Veerle. Leuk cadeautje die pareltjes en heel gaaf wat je allemaal voor ideeën er mee geeft. Top..
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wonderful examples Veerle and I love those tiny beads..beautiful cards.

  Luv CHRISSYxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi Veerle en team, ik en mam willen jullie nogmaals hartelijk bedanken voor de leuke dag. We hebben alle workshops gedaan en weer leuke technieken geleerd. Maar wat ons voor zo bij blijft. Is jullie gastvrijheid! Dat was zo op de beurs in Nijkerk, maar bij jou thuis helemaal. Verzorgt tot in de puntjes en het enige wat je betaald zijn de spulletjes in je winkel. Klasse. Dat was het ritje vanuit Nederland meer dan waard. Tot de volgende keer!!! Hannie en Anouschka

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Veerle,

  Ik heb samen met mijn vriendin Marie Rose een heerlijke dag gehad bij jou.
  We hebben veel ideetjes opgedaan en nieuw materiaal leren gebruiken.
  Bedankt voor de pareltjes die we cadeau kregen. Blij verrast met de vele mogelijkheden om ze te verwerken op mijn kaartjes. Daar ga ik de komende dagen zeker gebruik van maken.

  Veerle, je hebt enorm je best gedaan om ons een leerrijke dag te bezorgen en ook de hapjes en drankjes werden geapprecieerd.

  Hartelijk bedankt en je ziet ons zeker terug op een toekomstige workshop.

  Vriendelijke groeten,
  Annemie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Veerle,
  Het was een hele leuke dag en je zag dat iedereen het naar zijn/haar zin had. Ik heb je heerlijk èn druk aan "het werk" gezien, het was een genot om naar te kijken :-).
  Ik ben thuis gekomen zonder cadeautje maar was Super blij dat ik geweest was. En dikke Knuf en ook eentje voor je hubby!
  Je vriendinnen krijgen ook van mij een hele dikke pluim! ze hebben er mede voor gezorgd dat deze mooie dag geslaagd is.
  Veel liefs van mij, Anja v K.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie voorbeeldkaarten. Jammer dat ik er niet bij kon zijn.

  Groetjes,

  Lins

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle