Pagina's

woensdag 27 maart 2019

Nuvo Expanding Mousse Tutorial

Hallo allemaal,

Vandaag eens iets totaal anders en een grote stap in de tegenovergestelde richting voor mij. Waarom ? Omdat er vandaag geen sikkepit van stempelwerk aan te pas is gekomen. Heel ongewoon voor mij. Ik heb hier een stap-voor-stap foto tutorial voor jullie met Nuvo Expanding Mousse. Eeen heel cool product kun je heel leuke effecten mee krijgen. Het geweldige aan de Nuvo producten is ook dat je ze onderling allemaal met elkaar kan mengen en dat gaan we vandaag ook doen.
Geniet ervan.....

Klik op de foto's om ze vergroot te zien!

Stap 01
Stap 02


We hebben ook nodig Nuvo Aqua Flow Markers in de kleuren 918 Mango Mimosa + 900 Spiced Ginger + 906 Red Apple 


Stap 03
Neem met je palet mes een klontje mousse van de Worn Linen en leg dat op je glasplaat. Voeg een goede scheut Mango Mimosa toe. Duw dit gewoon uit de pen.

STAP 04


Meng dit zeer goed door elkaar.
Nota: Ik ben een aantal foto's verloren dus hier moet je het even stellen met uitleg alleen.

Stap 05

Eens je dit goed gemengd hebt kleef je de eerste stencil vast op een vel perkamentpapier en dat is de Ornament Blok Bloem. Breng bovenaan de gekleurde mousse aan.

Stap 06 + 07Als je nog mousse over hebt meng dan de tweede kleur erdoorheen dat is de Spiced Ginger. Heb je geen mousse over moet je bijnemen. Breng deze mousse aan op je stencil aansluitend aan de eerste kleur. OPGELET ! zie dat je stencil zeer goed vastgekleefd is je papier kan door het vocht gaan krullen.

Stap 08 + 09


Meng tot slot de Red Apple door je mousse. Gebruik de mousse die je over hebt heb je geen meer neem je nieuwe bij. breng ook deze kleur aan op je stencil en overlap weer met de vorige kleur. TOT SLOT neem je wat Tuscon Gold mousse en meng daar ook wat red Apple doorheen. Breng deze kleur aan op de onderkant en overlap weer met de vorige kleur.

Stap 10

Verwijder voorzichtig je stencil en verhit de mousse nu met een heat tool. Je zal zien dat deze helemaal gaat opblazen. Een geweldig leuk effect. Je krijgt dan onderstaande te zien.Stap 11

Al de overschot van mousse op je glasplaat en op je palet mes veeg je gewoon af op een stukje wit karton en verhit ook met de heat tool. Daar gaan we nog iets heel leuk mee maken. Houd het blog dus zeker in het oog om dit project niet te missen.Stap 12

Snijd een basis kaart en vouw die reeds dubbel.
Neem Nuvo Hybride inkt in de kleur Rubber Duck zet het inktje aan de bovenste rand en veeg naar onder toe zonder al te veel druk te zetten. Doe dit aan beide kanten links en rechts.


Stap 13

Neem terug je Mango Mimosa pen en duw er een druppel uit, meng deze met water en spet de kleur over de kaart met een waaier borstel. 


Stap 14

Neem nu de tekst stencil van CraftEmotions, je spatel mes en de Tuscan Gold mousse.
Breng wat mousse aan op de stencil links boven en rechts onder.
Verhit weer met je heat tool.


Hieronder zie je het resultaat


Stap 15

Neem nu de red Apple pen en duw ook daar weer een druppel uit, vermeng met een beetje water en breng spetters aan.


Hieronder zie je het resultaat.


Stap 16

Snijd van je paneel met mousse een strook voor op je kaart en kleef aan de achterzijde een lange smalle strook foam tape van 2mm dik. Omdat foam tape doorsnijden een heel gedoe is gebruik ik de smalle tape van JoyCrafts  deze is er in 1mm/1,5mm en 2mm dikte heel gemakkelijk dat deze zo smal is.


Stap 17

Kleef dan je paneel op je basis kaart. Omdat we op Vellum gewerkt hebben en je daar alles doorheen ziet heb ik de zijkanten waar de foam tape achterzit afgewerkt met een strip Spiegelkarton in Goud van Tonic Studios . Dit geeft tegelijk een mooie afwerking.


Stap 18

Tot slot stans je nog een tekst naar keuze. De tekst zelf uit wit karton en de schaduw erachter uit Vellum. Tonic heeft mooie tekstmallen met een schaduwmal erbij zoals hieronder.

2350e Tonic Studios Snijmal Handletter Sentiments - Hello 2350e
Maar deze vond ik voor op dit project net iets te fijntjes. Ik wilde een iets meer robuuste tekst. Dus heb ik er één gebruikt van My Favorite Things Helaas heeft deze geen schaduwmal. Dat kun je gemakkelijk als volgt oplossen: leg de mal op je perkament papier en teken de contour rond met potlood. Knip uit en veeg de potlood resten weg. Stans dan de tekst uit wit karton en kleef de twee op elkaar.


En dan zijn we helemaal klaar.


Je kan op de foto goed zien dat ik iets rood aan hebje ziet mijn weerspiegeling in het spiegelkarton. LOL :-)
Hopelijk vonden jullie het een leuke tutorial en gaan jullie zelf ook eens aan de slag met de leuke Expanding Mousse. Houd het blog zeker in de gaten want er komt nog een leuke kaart gemaakt met het afval van deze kaart.

Groetjes,
Veerle9 opmerkingen:

 1. tuurlijk ga ik je hier voortaan volgen, jouw stap voor stap hierboven is heel duidelijk uitgelegd!
  groetjes
  Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Great to find your new blog, Veerle. Thank you so much for the great photo tutorial. This is a gorgeous creation! Kisses, my friend.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Great step by step Veerle. Love the card and am now following you here. All the best to you my friend. hugs xx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ow waauw wat een leuke tutorial weer, en wat een goed idee om je aqua markers hiervoor te gebruiken, zou ik nooit aan denken, ik heb er heel veel, dus zou iedere kleur kunnen kiezen, tx voor dat briljante idee..

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle