Pagina's

woensdag 13 november 2019

Creatieve 2-daagse aan zee - Editie 1

Hallo allemaal,

Na veel werk achter de schermen verricht te hebben was het op zondag 3 november dan zo ver. Om 14u30 ging het richting zee voor onze eerste creatieve 2-daagse.

Deze eerste editie van de creatieve 2-daagse aan zee zit er alweer even op. Hier een foto verslag. Het was een feest. We hebben gelachen, lekker aan het smullen geweest, hard gewerkt en ook best wel diepgaande gesprekken gehad. Kortom het was een perfecte mix.


Een deel van de groep arriveerde in de vroege avond op zondag. We besloten meteen onze koffer op de kamer te deponeren en naar zee te wandelen. Na een kwartiertje doorstappen stonden we al met onze voeten in het zand.

Maandagochtend iedereen klaar en paraat voor workshop 1. Dit is een mysterie workshop want ik had mijn kaart nog steeds niet getoond. Iedereen blind aan de slag dus. Enkel met mijn stap voor stap instructies. En ik moet zeggen ze hebben dat fantastisch goed gedaan.


Gelukkig hadden we zo'n groot zaaltje. 😏WERK in uitvoering.En hier zijn ze dan allemaal. Zelfde technieken gebruikt heel andere resultaten. Super leuk.
En dat was ook de bedoeling want ik heb iedereen er een neutraal tekstje laten op stempelen en een kleine neutrale boodschap erin laten schrijven. Als alle kaartjes klaar waren heb ik ze onder ons verloot. Zo hadden we allemaal een klein aandenken aan elkaar.En eindelijk mijn kaart uit de omslag gehaald. 


Tijd voor een welverdiende lunch.Na de overheerlijke lunch was het tijd voor workshop 2. Daarin zijn we aan de slag gegaan met alcohol inkt en heat embossing. Met pure alcohol en twee penselen zijn we gaan inkleuren.
Ook hier weer heel verschillende resultaten met dezelfde technieken.

En hier mijn inspiratie kaartje.


Na deze workshop hadden we nog wat extra tijd over en die hebben we heel nuttig gebruikt. We zijn ons 12 inch papier al gaan bestempelen zodat we dit al niet meer moesten doen. 
Na dat vlijtige werk zijn we gaan aperitieven. 


Na het diner buffet dat weer heerlijk was en met een uitgebreide keuze zijn we vol goede moed begonnen aan de avond workshop. Uit ons gestempeld karton van 8 1/2" x 11" maar liefst 8 kaarten halen. HELAAS heb ik van deze noeste arbeid geen foto's. Ben ik helemaal vergeten. Zelfs ik moest me bij deze workshop mega hard concentreren (je hebt namelijk snel verkeerd gesneden) en dus geen foto's. Maar wie erbij was zal vast nog levendige herinneringen hebben aan deze avond. 😁

Dinsdag ochtend - iedereen uitgeslapen voor workshop nummer 4. Hier gaan we aan de slag met de Nuvo EXPANDING mousse. En we gaan hem op verschillende manieren gebruiken. We beginnen met de basis techniek door een stencil.Af en toe was er een kaartje dat thuis afgewerkt moest worden.En mijn voorbeeld kaartje


Voor de tweede kaart gaan we ook door een stencil werken maar GEEN gedefinieerde randen. We gingen ook een stansje bewerken en met de mousse kleine details op onze achtergrond aanbrengen.En mijn voorbeeld kaartje. We hebben een mal gebruikt in 2 delen, het skelet deel hebben we omhoog gezet voor een leuke dimensie in de kaart.Voor de derde kaart gingen de dames zien dat expanding mousse ideaal is om een mannenkaart mee te maken. Voor een mannenkaart mag het stoer en ruw zijn. Op sommige kaartjes lijkt de expanding achtergrond wel echte steen, zo leuk.En mijn voorbeeld kaartje.


Na een uitgebreide overheerlijke lunch was het alweer tijd voor onze laatste workshop. We zijn aan de slag gegaan met OXIDE inkten op een gelli plate en Lavinia stempels. Wie dat graag wilde kon ook eens een testje doen met de SprinkleIt en met de Holografische glitter.
En hier zijn een paar van de vele voorbeeld kaartjes die ik mee had.Het zit erop. Na al die noeste arbeid tijd voor ons laatste aperitief. Alcohol VRIJ wel te verstaan, er moest nog met de auto gereden worden. Maar het ziet er wel net echt uit hé ?


Voor de laatste keer aanschuiven aan "ONZE" tafel. 


Ons laatste diner samen. 


Voldaan en hopelijk tevreden was het dan tijd om huiswaarts te keren. Het waren twee volle dagen van hard werken, veel lachen, gezellig samen zijn en ook heel lekker eten.
En dames ? Op naar editie 2 in 2020 ?


9 opmerkingen:

 1. flink gewerkt allemaal! Heel veel mooie kaarten!
  Jullie zaten hier bijna vlakbij!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een mooie en prachtige kaarten zijn er gemaakt zeer creatief
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een geweldige kaarten allemaal. Hard gewerkt en zo te zien was het gezellig!
  groetjes, Caroline

  BeantwoordenVerwijderen
 4. één voor één pareltjes ! Knap hoor! groetjes Mick

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wonderful collection of cards and looks like a fun class..

  Luv CHRISSYxx

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldig om deze blogpost te lezen Veerle dus ik denk super geweldig om erbij te mogen zijn. Jullie maakten hele mooie creaties en ook heel gaaf om zo verschillende materialen goed te leren gebruiken en te ervaren wat er allemaal mogelijk is. Complimenten voor jou én de deelnemende dames.
  Lieve groetjes Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sjonge, ik heb ze allemaal even bekeken en wat een prachtige kaarten zitten er tussen! Gek dat je wel in mijn zijbalk verschijnt, maar dat ik geen volger was....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Looks like your workshop was a great success Veerle! You looked like you were at a beautiful place to have the workshop as well. Everyone looked like they were having a great time and what beautiful cards that were made. Well done my friend! Hugs, Brenda

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle