Pagina's

zaterdag 15 augustus 2020

Video + Weggeefactie

Deze blogpost is op voorhand gemaakt omdat de release in mijn vakantie periode valt !!!

Hallo allemaal,

Als gloednieuw lid van het design team van Nellie Snellen is dit mijn eerste post voor hun FB challenge. Nellie vroeg het team iets te doen met de Layered Dies. Na wat brainstormen had ik zoveel leuke ideeën dat ik besloot er een aantal in een video te zetten en er een mooie weggeefactie aan te koppelen.


In de video gaan jullie een aantal technieken met deze mallen te zien krijgen maar om alle ideeën in de film te zetten dan zouden jullie een week aan het kijken zijn. Dus heb ik een heel aantal uitgewerkt en die staan onderaan in deze post voor jullie. Ik denk dat jullie met de video en deze blog post een heel arsenaal aan ideetjes hebben. Ik wens jullie heel veel kijk plezier.


Hieronder een link naar de video op mijn YouTube Kanaal.

Hieronder een foto van de kaarten die in de video zitten.
De kaart hierboven is de variant waarbij ik enkele bloemen heb opgevuld met de Glossy Accents van Ranger, je kan ook de Nuvo Crystal Glaze gebruiken als je die hebt. Helaas is het effect op foto niet goed te zien.


De foto hierboven, dezelfde kaart maar dan zonder de glaze of glossy accents maar met enkele stansjes afgewerkt.


De foto hierboven is de kaart die we in de video hebben gemaakt, hieronder de variant daarop.
Hieronder de kaarten die niet in de video zijn gemaakt.
Onder elke kaart een beetje uitleg over de kaart/techniek.
Voor deze kaart heb ik laag A en B uitgesneden maar de A laag uit Tonic Studios Spiegelkarton Groen. De twee lagen op elkaar gekleefd en daarna doorgesneden. Een strip van het spiegelkarton gesneden en nog eens 2 strips uit gewoon zwart van dezelfde breedte. Die 3 strips op elkaar gekleefd en tegen de doorgesneden rand gekleefd om het geheel mooi af te werken. Een tekstje erop uit een stempel setje van Nellie's Choice en met het Roosje van Nellie's Choice FLO026 de rand gestempeld. Met de andere helft kun je nu nog een kaart gaan maken.


Voor deze kaart heb ik laag A gebruikt en die is NIET gesneden enkel geëmbosst. Leg op je onderste plaat een rubberen matje dat je gebruikt om te embossen, daarop je karton dan je snijmal met de snijrand naar beneden en dan je acryplaat en draai door je machine. Dan heb je dit effect. De HALLO is met wit embossing poeder op Vellum gezet. Het geheel is nog op een witte basis kaart gekleefd. Met een witte gelpen nog wat highlights aangebracht.


Voor deze kaart heb ik uit 300grs wit karton de A laag gesneden en daar de kader van genomen. Die heb ik bedekt met VP255 Betoverend Zwart embossing poeder. Ik heb 2 lagen aangebracht. Deze laag heb ik dan al opgekleefd op een witte basis kaart. Dan heb ik de laag A mal opnieuw uitgesneden uit 300grs wit karton maar ik heb alles in elkaar op mijn stansmachine plaat laten liggen. Op een stuk rest karton een streep verwijderbare lijmroller aangebracht en daar van 1 bloem alle onderdelen opgekleefd. Kleur gegeven met VersaColor. Vervolgens alle deeltjes in het frame gekleefd dat op mijn basis kaart zit. Zo heb ik alle bloemen en blaadjes afgewerkt. De stukjes die dan nog over waren heb ik allemaal zwart gekleurd ik heb daar een Memento marker Tuxedo Black voor gebruikt maar dat kun je in principe met gelijk welke zwarte marker doen. En dan ook al die gekleurde onderdelen in het frame op mijn basis kaart gekleefd. Tekst met wit embossing poeder op Vellum gezet en de strook rond mijn kaart gedraaid en aan de binnen zijde vast gekleefd. Ik heb dan aan de binnenzijde nog een extra paneel gekleefd om de uiteinden van de vellum strook weg te werken.


Bij deze kaart heb ik laag A uit wit karton gesneden en laag C jawel de C laag uit zwart karton. De twee op elkaar gekleefd en er een hart uitgesneden met de MFD die set van Nellie's Choice. Dan dat paneel op een witte basis kaart gekleefd. Om de randen van het hart mooi af te werken heb ik twee opeenvolgende formaten van de hart mallen in elkaar gelegd op zwart karton zodat je enkel een smalle hart kader over hebt en deze dan opgekleefd. Zo is de opening mooi afgewerkt. Het tekstje is uit een sticker boekje van Studio Light STICKERJMA04 dat heb ik opgekleefd op zwart karton en dan rondom gesneden op maat van het sticker strookje, vervolgens met 3 lagen foam tape erachter op de kaart gekleefd.


Voor deze kaart heb ik het hart dat uit het bovenstaande paneel was gesneden gebruikt. Ook voor dit heb ik een kader gemaakt met de twee opeenvolgende formaten hart mallen. Dit om de rand van het middelste hart mooi af te werken. Dit alles op een witte basis kaart gekleefd en weer hetzelfde gedaan met een sticker uit hetzelfde Studio Light boekje. Maar ditmaal slechts 1 foam laag erachter.

Veel mensen zijn bang van witte ruimte op een kaart maar een kaart moet lang niet altijd volledig bedekt en/of gekleurd zijn. Witte ruimte geeft soms rust aan het design vooral wanneer je tekst en focale afbeelding al veel zeggen. Hier meer toevoegen zou de aandacht afleiden van je focale afbeelding en je boodschap.


Bij deze kaart heb ik de klassieke manier van 3 lagen op elkaar kleven en dit geheel op een basis kaart kleven toegepast maar met een heel andere afwerking. Ik heb stempeltjes gebruikt van Card-io namelijk de bijen korf daar heb ik de paving stencil onder gezet en uit dezelfde stempel set een bij genomen om daar een kluster mee te stempelen. Alles met de hand uitgeknipt en opgekleefd met foam. De BEE HAPPY zijn losse letter stempels die elk apart zijn gestempeld en daarna ook met de hand uitgeknipt en met foam opgekleefd.Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met mijn bijdrage aan de FB challenge van Nellie. Het was voor mij in ieder geval een plezier om zoveel creaties te maken met deze o zo veelzijdige mallen. Vergeet niet naar mijn YouTube kanaal te gaan want daar kun je meedoen aan de weggeefactie en ga zeker ook even langs op de FB pagina van Hobbyshop Nellie Snellen want daar kun je ook alle prachtige creaties van mijn team genoten bewonderen.

Bedankt voor je bezoekje en berichtje.
Creatieve groeten,
Veerle6 opmerkingen:

 1. Veerle, ze zijn prachtig, telkens leer ik bij met jou tips. Heel mooi wat je met die dies kunt maken. Daarom waag ik mijn kans op één van de drie setjes.
  Groetjes Saskia Soetaert.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige kaartjes, heel mooie creaties met die dies. Van je tips leer ik telkens weer bij.
  Groetjes Saskia.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. It was good to see you on video Veerle! You look great! I also love the cards, they are fabulous and so fun, but so elegant. Hope you are keeping safe my friend. Hugs, Brenda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor je gedetailleerde uitleg voor de prachtige kaarten! Heel fijn om uit te proberen. groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wat een gave en prachtige kaarten Veerle
  ik ga vlug naar de video kijken hoe dat gaat.
  Gr Karin

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle