Pagina's

zaterdag 23 maart 2019

Dahlia

Hallo allemaal,

Vandaag een kaartje met de Dahlia in het middelpunt van de belangstelling.



Stap1

Snijd GLAD ZWART KARTON op de gewenste maat. Neem uit de DAHLIA STEMPELSET de tak met blaadjes. Stempel deze met VERSAMARK en bestrooi met VP280 TRANSPARANT DETAIL  embossing poeder en verhit met de HEAT TOOL. Herhaal dit proces tot je achtergrond gevuld is naar uw eigen smaak.

Stap 2

Strooi in 1 hoek Ultra Dik embossing poeder VP472 ROTSIG ROSE of VP478 ROZE WANGEN en verhit langs onder. Doe slechts 1 hoek anders heb je veel kans dat al je poeder al op de grond ligt voordat het warmte krijgt. Doe dan één voor één de andere 3 hoeken ook.

TIP: zet ruim van tevoren je heat tool al aan zodat het super warm is. Breng dan de hoek van je kaart waar het poeder op ligt hoog boven de mond opening van je heat tool en zak dan met je kaart naar beneden tot je vlak boven de mondopening van je heat tool zit. Omdat je heat tool reeds zéér warm is zal het poeder sneller smelten en omdat je hoog boven de heat tool bent gestart en dan rustig naar beneden bent gezakt zal het poeder niet wegvliegen.

Stap 3

Neem GLAD kwaliteitskarton bijvoorbeeld van SHEENA DOUGLAS en stempel daarop de Dahlia bloemen, de bloemknopjes en tweemaal de bladeren tak met Versamark inkt. Bestrooi met VP168 GOUD DETAIL embossing poeder en verhit met de heat tool.

Stap 4

Kleur nu de bloemen en bladeren takken in bijvoorbeeld met een WATER PENSEEL en de NUVO AQUA FLOW MARKERS deze werken zo gemakkelijk dat zelfs iemand die geen inkleur ervaring heeft of er nog niet zo goed mee overweg kan hele mooie resultaten kan bereiken. Vervolgens knip je alles uit.

Stap 5

Vorm de blaadjes een beetje alsook de bloemen zet die een beetje hol. Kleef EERST je zwarte paneel op je basiskaart. Kleef daarna de bloemen, bloemknopjes en blaadjes takken op met foam of met 3D lijm.

Helemaal klaar !

Heel veel plezier met deze tutorial en hopelijk proberen jullie het ook eens uit of heb ik je kunnen inspireren.
Groetjes,

 

Hieronder nog een andere variant:



1 opmerking:

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle