Pagina's

zaterdag 25 juni 2022

Nuvo Shimmer Powder

 Hallo dames,

Laatst had ik hier ind e winkel een workshop "Creatief met Pigmentpoeders deel 1".

Voor de dames die hem gevolgd hebben is dit extra inspiratie. Eén van hen vroeg zich af wat je met het zwarte pigmentpoeder kunt doen, wel hier is wat inspiratie.

Onder de foto wat extra uitleg en de materialen die ik gebruikt heb.


De dubbele zwarte basis kaart is 21x15,5 cm dubbelgevouwen geeft dat 10,5 x 15,5 cm.

Kleef op een stuk aquarel papier (hetzelfde papier van in de les 200grs dus) de boom stencil. Hieronder de foto van de boom als je op de naam klikt kom je bij de stencil in de webwinkel. Dat is ook zo bij alle andere gebruikte materialen. 


MMSA-001 Tree

Zorg dat de stencil heel goed vastkleeft zodat er geen water onder kan sijpelen. Gebruik het best de niet permanente lijm spray.


Je stencil terug reinigen doe je met onderstaande product.


Kleef je kaart vast zoals we deden in de les met de kaart met bloemen achtergrond dan blijft je papier goed glad.

Strooi dan gecontroleerd (ook zoals je geleerd hebt met de bloemen kaart) eerst het gele poeder en daarna het zwarte poeder.


Water sprayen om het poeder te activeren en opzij leggen om aan de lucht te laten drogen. Als het droog is haal je voorzichtig de stencil eraf. De kaart bijsnijden tot 10x15 cm en op de basis kaart kleven.

De onerstaande tekst mal heb ik 2x uit dik wit karton gesneden en 1x uit mat zilver spiegelkarton. Alle laagjes op elkaar gekleefd en dan op de kaart.
 



En dan is de kaart klaar. Zoals in de les al gezegd er zijn zoveel stencils die geschikt zijn voor deze leuke techniek en de mogelijkheden en combinaties zijn eindeloos.

Heel veel plezier met het uitproberen.
Tot de volgende keer.
Groetjes,
Veerle


3 opmerkingen:

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle