Pagina's

zaterdag 13 februari 2021

Weekkaart Design Team Nellie's Choice

 Hallo allemaal,

Het is weer zaterdag en dan is het mijn beurt om als design team lid van Nellie's Choice een inspiratie kaart te tonen aan jullie.

Het is ondertussen geen geheim meer dat ik helemaal gek ben van Nellie's Poppy stempel. Deze is op zoveel manieren te gebruiken. Dus vandaag nog maar eens een kaartje ermee gemaakt. Het leuke is, soms gebruik je enkel de stempel en soms zoals vandaag gebruik je ook de mal.

Ik zet eerst de foto van de kaart en eronder hoe ik ze gemaakt heb. Ik zet ook alle materialen erbij en achter elke naam zit een link naar de webwinkel. Wil je dan iets bestellen kan je het diretc terugvinden.

Veel kijk plezier.

Groetjes, Veerle


Werkwijze:

1. Snijd aquarel papier op 9,5 x 13,5 ik heb gebruikt CraftEmotions Briljant Wit van 200gr
2. Dan heb ik de volledige kaart bestempeld met het Groetjes stempeltje van Nellie's Choice dat heb ik gedaan met VersaMark Embossing Inkt 
3. Dan de kaart redelijk goed nat sprayen.
4. Oxide inkt Tumbled Glass en Tattered Rose op mijn werkoppervlak aangebracht en die ook wat verdund met water. Dan de inkt met een breed aquarel penseel aanbrengen op de kaart. Blauw-rose-blauw. En voorzichtig (voor je embossing) drogen met de heat tool langs beide kanten.
5. Dan heb ik de Poppy stempel gestempeld op hetzelfde aquarel papier. En ook ingekleurd met Tattered Rose en de stengel met Bundled Sage. Uitgesneden met de mal.
6. Ondertussen is de achtergrond kaart goed droog. Dan heb ik VersaMagic inkt Midnight Black op mijn glas plaat gedaan en met water verdund en daarmee de spetters gemaakt op mijn kaart.
7. Zwart karton snijden op 10x14 cm en de randjes rafelen met een paper distresser. Snijd een witte basis kaart van 10.5x29 cm (14,5 eens dubbelgevouwen). Kleef de zwarte op de witte basiskaart. Daarna daarop de achtergrond kaart die we net gemaakt hebben.
8. De poppy opkleven met foam tape.
9. Dan de kleinste mal van de Ticket & Tags uitgesneden en daarop het tekstje nogmaal gestempeld maar deze keer met zwarte inkt.
10. De randjes zwart gemaakt ook met de VersaMagic. Ik heb die inkt genomen omdat dat zwart wat zachter is. Dat was beter voor deze frêle kaart. En ook de tekst banner opkleven met foam tape.

Helemaal klaar in slechts 10 stappen. Zeker ook eens uitproberen.
Tot ziens,
Veerle

3 opmerkingen:

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle