Pagina's

zondag 15 maart 2020

ArtSpecially Actie 2 met Mini Tutorial

Hallo allemaal,

Hier is de tweede actie die we hadden meegebracht naar Nijkerk.
Het is een actie die we ook bij hadden in Antwerpen en dit was ook onze workshop daar.
Voor wie de workshop daar gevolgd heeft is dit een goede opfrissing, wie hem gemist heeft kan aan de slag met deze mini foto tutorial.

Ik heb een mooi pakket samengesteld voor zowel de mannenkaart als voor de dames kaart. In de webwinkel staat alles onder de rubriek "ArtSpecially" en daar staat bij de pakketten ook uitgebreid bij wat er allemaal in zit want dat is echt wel veel. Klik in de webwinkel op "BEKIJKEN".

AANDACHT: UITZONDERLIJK mogen jullie een andere kleur kiezen indien er in het pakket een inkt zit die je al hebt. Let wel op een pearl vervang je door een andere pearl, een mixative door een andere mixative en een gewone door een andere gewone alcohol inkt dit in verband met de verschillende verkoopprijzen.

Klik op de foto om naar de webwinkel te gaan. De materialen die ik vernoem die niet in het pakket zitten, daar kun je op de naam klikken en dan wordt je ook naar de webwinkel geleid, er zit steeds een link achter.

Alcohol Inkt op Aquarel Papier


WerkbeschrijvingGebruik brilliant wit 350grs en heel glad aquarel papier !
Gebruik een niet permanente lijmroller  om je kaart in je stempelhulp  vast te kleven.


Positioneer de achtergrond stempel op je kaart en sluit de deur van je stempelhulp zodat de stempel daarop vast kleeft.


Prepareer je kaart met een ant-statisch doekje.


Beïnkt je stempel met embosing inkt  en druk af op je kaart.
Herhaal dit nogmaals, het is heel belangrijk dat je afdruk perfect op je kaart staat met voldoende inkt.


Bedek je kaart volledig met wit detail embossing poeder. 


Verhit met de Heat Tool  tot het poeder gesmolten is.
Breng van de 3 kleuren alcohol inkt een ruime hoeveelheid aan op je viltje.
Voeg ook enkele druppels alcohol inkt blending solution aan.


Dep kris kras over je kaart. Héél belangrijk om NIET van boven naar onder te werken maar WEL kris kras over je kaart. Werk tot de volledige kaart bedekt is neem eventueel inkt en blending solution bij.


Snijd de randen bij en kleef je kaart op een donkerbruine basis kaart.


Neem alle snijmallen en stans alles uit je zwart gloss karton en stans het ook uit zwarte Eva Foam  van 2mm dikte. Of je stanst de mallen een keer of 5 uit gewoon zwart karton en kleeft alle lagen op elkaar.
Kleef alle gestanste delen uit zwart gloss karton op de foam stansjes.
Dit is een pak gemakkelijker met een fijne lijm applicator.Leg de tekst mal op een stuk donkerbruin karton (hetzelfde als je basiskaart).
Teken rondom de rand.


Knip dan uit langs de rand, dan heb je onderstaande foto.Draai om en kleef op de voorzijde je uitgestanste woord.


Breng aan beide uiteinden een stukje  dubbelzijdig klevende zwarte foam  aan.
Kleef alle onderdelen op je kaart.


Klaar.

Met je pakket kun je nog veel meer kaarten maken mits hier en daar een kleine aanpassing. Kijk vooral in je voorraad mallen en dergelijke wat je kan gebruiken. Hieronder de extra voorbeelden met een woordje uitleg.


In dit geval heb ik slechts de helft van mijn aquarel paneel gebruikt en heb ik op de andre helft een paneel gekleefd dat bewerkt is met een hout nerf embossing folder.  De grens tussen de twee panelen heb ik netjes weggewerkt met een strip glossy karton in koper kleur.  Ook eens een andere tekst maakt al een wereld van verschil. Hier heb ik de andere handlettering mal gebruikt Hoera Van Harte. Ook een leuk speels element toevoegen zoals de ballonnen  geeft een leuk effect. Je kan ze zoals al de rest uit het zwart gloss karton stanzen en er de zwarte Eva foam achter doen of je kan de top laag uit gewoon mat zwart karton doen en dan de ballonnen een dikke glans laag geven met de Tonic Crystal Glaze  of de Ranger Glossy Accents.  


Voor deze heb ik terug de volledige achtergrond gebruikt maar andere elementen erop gedaan. Het busje is een stempelset Classic Cars 1  Ingekleurd en met de hand uitgeknipt en verhoogd opgekleefd. De paal met wegwijzers  is ook een snijmal en uit diezelfde set komt de houten plank waarop ik met pensioen heb gezet.


Op deze kaart heb ik een andere stempel gebruikt met dezelfde kleuren. (stempel niet meer te verkrijgen enkel nog mijn exemplaar = slechts 1x gebruikt) De filmstrip heb ik eens doorgesneden om een heel ander effect te krijgen.


En hier nog eens het originele concept maar dan met de andere handletter snijmal.

Voor de dames kaarten is het identiek dezelfde techniek met hier en daar een heel klein verschil. Volgende week ook voor deze een mini foto tutorial.

Ik hoop dat jullie geïnspireerd zijn en met deze aparte en zeer leuke techniek aan de slag gaan.

Hartelijke groetjes en denk eraan blijf dit plekje goed in het oog houden voor de volgende actie met alweer veel inspiratie. Ook de kaartjes met de nieuwe alcohol inkten komen er weldra aan.

Groetjes,
Veerle5 opmerkingen:

Bedankt voor je bezoekje en voor het achterlaten van een berichtje. Veel knutselplezier gewenst. Hartelijke groetjes, Veerle